.
Η Callie Kalogerson (Καλιόπη Καλογεροπούλου) είναι ελληνο-αμερικανίδα δεύτερης γενιάς. Άρχισε να παίζει κλαρίνο σε ηλικία 13 ετών στην ορχήστρα του πατέρα της Chris Kalogerson.
Γεννημένη στην Μινεσότα, αλλά με ρίζες από την Αρκαδία και την Χίο, η Calli έμαθε να παίζει κλαρίνο ακούγοντας τους μεγάλους έλληνες λαϊκούς οργανοπαίκτες, όπως ο Παναγιώτης Μαμάκος, ο Κώστας Σεβαστάκης, ο Νίκος Καρακώστας, ο Κώστας Γκαντίνης, ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Ρασσιάς κ.α.
Φοιτήτρια ακόμα στο πανεπιστήμιο της Μινεσότα, ήρθε στην Ελλάδα και σπούδασε μουσική. Μετέβη στην Κρήτη όπου έκανε έρευνα πάνω στην μουσική κι έγραψε την εργασία της με τίτλο "A Profile of Cretan Music".
Μαζί με τον πατέρα της και την μπάντα τους (μια ορχήστρα ποικίλης χορευτικής μουσικής) εμφανίζονται σε πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ και στον Καναδά. Έχουν ηχογραφήσει CD με τραγούδια και μουσική ελληνική, οριεντάλ, κλέζμερ, εξωτική, λάτιν κ.α.
Από τον δίσκο τους "Ballroom Dancing" θα ακούσουμε την Μισιρλού σε ρυθμό ρούμπα.
Στην ιστοσελίδα τους η Callie γράφει ότι διαμόρφωσε το τραγουδιστικό της στυλ ακούγοντας δίσκους της Πόλυ Πάνου, της Ρένας Ντάλμα, της Ρόζας Εσκενάζυ, της Χαρούλας Αλεξίου, της Γλυκερίας. Μεγάλες φωνές οι δασκάλες, ακούγοντας όμως την φωνή της Calli, θα γράψω την γνώμη μου όσο πιο κομψά μπορώ:
στο κλαρίνο Calli είσαι πολύ καλή.
Καλή ακρόαση.
[Download]
4 σχόλια:
Πολύ ασυνήθιστο όμως, να παίζει κλαρίνο γυναίκα!
(κι είναι κι όμορφη :) )
Είναι καλή στο κλαρίνο.
Στη φωνή λίγο μας τα χαλάει.
Αλλά τι να γίνει. Δεν μπορεί να είναι όλοι σαν και μας, που μάς τα έδωσε όλα απλόχερα η φύση: ομορφιά, εξυπνάδα, ταλέντο, φωνή.
Και μετριοφροσύνη, φυσικά.
:)
Καλή χρονιά :)
Βρε Ρούλα!
Δεν την λένε την κοπέλα Calli Chronia!
Callie Calogerson την λένε...
Αμάν πια!
:)
Δημοσίευση σχολίου