Translate

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

162.Wally Stott And His Sounds Of Paradise Orchestra: Misirlou

.

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1924 στο Λιντς της Βρετανίας ως Wally Stott, έκανε αλλαγή φύλου το 1972 και πέθανε τον Ιανουάριο του 2009 στην Αριζόνα των ΗΠΑ ως Angela Morley. O πατέρας του είχε κατάστημα που πουλούσε ρολόγια και κοσμήματα. Ο Wally ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στα 8 του χρόνια,αλλά τα σταμάτησε λίγους μήνες μετά λόγω του ξαφνικού θανάτου του πατέρα του. Ασχολήθηκε λίγο με το βιολί, λίγο με το ακορντεόν και στη συνέχεια με το κλαρινέτο για την ορχήστρα του σχολείου του.
Παράτησε το σχολείο στα 15 του για να συμμετέχει σε μια νεανική μπάντα με την οποία έκανε περιοδείες παίζοντας σαξόφωνο. Η ευκαιρία για να παίξει σε πιο γνωστές μπάντες του δόθηκε όταν ξέσπασε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος και οι ορχήστρες έπασχαν από λειψανδρία λόγω στράτευσης των μελών τους.
Το 1944, σε ηλικία 20 χρονών, έγινε μέλος της ορχήστρας Geraldo, η οποία ήταν γνωστή στην Βρετανία από τις εκπομπές του BBC.
O αυτοδίδακτος Wally συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να μορφωθεί μουσικά και σε θεωρητικό επίπεδο κι έτσι σπούδασε αρμονία, αντίστιξη και σύνθεση με τον Ούγγρο συνθέτη Matyas Seiber.
Στις αρχές της δεκαετίας του '50 έγινε μουσικός διευθυντής της νεοσύστατης δισκογραφικής εταιρείας Philips. Στο τέλος της δεκαετίας του '60 έγραψε μουσική για τις κινηματογραφικές ταινίες "The Looking Glass War", "When Eight Bells Toll" και "Captain Nemo and the Underwater City".
Το 1972 ο Wally Stott έκανε εγχείρηση αλλαγής φύλου και ως Angela Morley πλέον έβαλε στην άκρη για 2 περίπου χρόνια την καριέρα της προσπαθώντας να ισορροπήσει την προσωπική της ζωή.
To 1980 η Angela Morley εγκαταστάθηκε στην Καλιφόρνια, όπου έγραψε μουσική για τον κινηματογράφο και για τηλεοπτικές σειρές όπως το "Ντάλας" και τη "Δυναστεία". Ήταν βοηθός του John Williams στις ταινίες "E.T.", "Hook","Home Alone" και "Λίστα του Schindler". Κέρδισε 2 βραβείς EMY για τις ενορχηστρώσεις της και είχε 2 υποψηφιότητες για τα βραβεία Oscar.
Aρκετά όμως με το βιογραφικό. Ας ακούσουμε την Μισιρλού από τον Wally Stott και την ορχήστρα του.
Καλή ακρόαση.




[Download]

2 σχόλια:

A.F.Marx είπε...

@ Ροδιά: διορθώθηκε και η Λάικα.
Αναμένουμε την εκπομπή.

Rodia είπε...

Ευχαριστω :))
Επισης, ευχαριστω και για την αναγραφη του αριθμου στο αρχειο, κερδιζεται χρονος στο κατεβασμα...