Translate

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

167. The Roemans: Misirlou

Οι Roemans είναι μια Garage Rock μπάντα που ιδρύθηκε στη δεκαετία του '60 στην Φλόριντα των ΗΠΑ. Στην πρώτη σύνθεση του γκρουπ μετείχαν ο Lanny Langford (φωνητικά), ο Bertie Higgins (ντράμερ), Bo Glover (ηλεκτρική κιθάρα), Ronnie Swartzkopf (ρυθμική κιθάρα), και ο Joe Pappalardo (μπάσο).
Το αρχικό όνομα της μπάντας ήταν "Lanny & The Impressions" αλλά αναγκάστηκαν να το αλλάξουν επειδή στην δισκογραφική εταιρία με την οποία υπέγραψαν συμβόλαιο υπήρχε ήδη ένα συγκρότημα που ονομαζόταν "Impressions". Έτσι έδωσαν στην μπάντα τους το όνομα "The Romans". Λίγο καιρό αργότερα όταν ο πολύς Tommy Roe πρότεινε στους "Ρωμαίους" να γίνουν η συνοδευτική του μπάντα, άλλαξαν και πάλι τον τίτλο του συγκροτήματος σε "Roemans".
Με τον Tommy Roe έκαναν εμφανίσεις σε Ευρώπη και Αμερική με μεγάλη επιτυχία. Τα μέλη του συγκροτήματος όμως,μέσα από τα λόγια του κιθαρίστα τους Bo Glover, επιμένουν ότι «παραμείναμε μια garage μπάντα. Απλά μάς δόθηκε η ευκαιρία να μετακινηθούμε σε μεγαλύτερο γκαράζ».
Η Μisirlou που θα ακούσουμε στο σημερινό ποστ, ήταν το εμβληματικό κομμάτι των Roemans. Άνοιγαν και έκλειναν κάθε live εμφάνισή τους με το κομμάτι αυτό. Και καθώς στα κιθαριστικά σόλα σέρνονταν και γλιστρούσαν στα γόνατα, ο Bo Glover καθώς θυμάται εκείνες τις σκηνές λέει σε μια συνέντευξή του «λιώσαμε πολλά παντελόνια σε κείνες τις μέρες»...
Τέτοιες ζημιές η Μισιρλού...!

Καλή ακρόαση




[Download]

3 σχόλια:

νατασσΆκι είπε...

απαπαπα!
Πολύ "ροκ" τούτη
και τα ουρλιαχτά των κοριτσιών,

wow!
:)

Rodia είπε...

Παναΐα μ'!!! τι τα κανουν τα κοριτσια; σκιαχτηκα!!! :)))

A.F.Marx είπε...

Έχω μια σόκιν απάντηση για το τι τα κάνουν τα κορίτσια... Το συνήθιζε να το λέει ένας μπάρμπας μου.
Τα γ#$@^&αν όλαμ.
:)