Translate

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

168. The Caribs: Miserlou

To 1958 τέσσερις Αυστραλοί μουσικοί,ο Lowell Morris (ντραμς), ο Peter Stoddart(πιάνο), ο Dennis Sindrey (κιθάρα), ο Max Wildman (σαξόφωνο) και ένας Αϊτινός ιερέας βουντού ντράμερ ο Albert La Guerre (κρουστά) σχημάτισαν μια καμπαρέ μπάντα με latin-jazz ρεπερτόριο. Αν και πέρα από τον Albert La Guerre, κανένα άλλο μέλος του γκρουπ δεν είχε πατήσει το πόδι του στην Καραϊβική, η μπάντα ονομάστηκε "The Caribs".
Για 1 περίπου χρόνo οι Caribs ήταν η μόνιμη μπάντα στο "Glass Bucket", περίφημο night club στο Kingston της Jamaica. Φεύγοντας από εκεί συνέχισαν τις εμφανίσεις τους σε ξενοδοχεία και κλαμπ του Kingston, έχοντας ως καλεσμένους διάφορους ταλαντούχους τοπικούς καλλιτέχνες πολλοί από τους οποίους έκαναν αργότερα την δικιά τους πορεία στη μουσική βιομηχανία. Το ρεπερτόριο τον Caribs εξακολουθούσε να έχει ως βασικό κορμό την latin-jazz μουσική, πρόσθεσαν όμως επιλογές από Calypso, Mento και Rhythm & Blues μουσική.
Οι Caribs διαλύθηκαν το 1962 και τα μέλη του συγκροτήματος ακολούθησαν διαφορετικές πορείες.
Από τον δίσκο "Caribbean Capers with the Caribs" θα σκούσουμε την Μισιρλού σε μια εξωτική εκδοχή της, που την κάνουν ακόμα πιο εξωτική οι ήχοι των πουλιών της Καραϊβικής που ακούγονται.

Καλή ακρόαση




[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: