Translate

Κυριακή 21 Μαρτίου 2010

Η Μισιρλού στη Eurovision

Οι γεννημένοι στην Αυστραλία Jason Roditis και Tonia Kosovich εκπροσώπησαν τα ελληνικά χρώματα στο δεύτερο διαγωνισμό χορού της Eurovision που έγινε στην Γλασκώβη στις 6 Σεπτέμβρη του 2008.
Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια, ενώ το 2007, στον πρώτο διαγωνισμό που έγινε στην Βρετανία μετείχαν μόνο επαγγελματίες χορευτές, στον 2ο διαγωνισμό τα πράγματα άλλαξαν.Τα ζευγάρια επαγγελματιών χορευτών δεν επιτρέπονται πλέον. Όλα τα ζευγάρια πρέπει πια να περιλαμβάνουν έναν επαγγελματία χορευτή και μία προσωπικότητα της κάθε χώρας. Μόνο ένας χορός διάρκειας δύο λεπτών παρουσιάζεται από κάθε ζευγάρι. Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από επαγγελματίες, καθορίζει το νικητή του διαγωνισμού με τις ψήφους της κατά 20%, ενώ το υπόλοιπο 80% από τηλεψηφοφορία.
Το δίλεπτο πρόγραμμα που παρουσίασαν ο Ιάσων και η Τόνια ήταν μια μίξη λάτιν χορών που ξεκινούσε με την μελωδία της κλασσικής Μισιρλούς και συνεχιζόταν με την hip hop διασκευή της το γνωστό μας "Pumb it".
Για την ιστορία η ελληνική συμμετοχή κατέλαβε την 7η θέση ανάμεσα σε 14 συνολικά συμμετοχές.
Στο βίντεο που ακολουθεί βλέπουμε την παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής, την εκτέλεση του προγράμματος και την πολύ καλή βαθμολογία που πήραν από τους κριτές.


1 σχόλιο:

νατασσΆκι είπε...

Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει Eurovision για χορευτές!
:)

Ωραίοι ήταν πάντως