Translate

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

191. Nick Perito: Misirlou/ Quien Sera

O Nick Perito, συνθέτης κι ενορχηστρωτής του Χόλιγουντ,είναι περισσότερο γνωστός για το ότι υπήρξε για 4 δεκαετίες περίπου διευθυντής στην ορχήστρα που συνόδευε τον τραγουδιστή Perry Como.
Ο Perito γεννήθηκε τον Απρίλη του 1924 στο Denver,και το πρώτο μουσικό όργανο με το οποίο ασχολήθηκε ήταν το ακορντεόν.Σύντομα ασχολήθηκε με το πιάνο, και αργότερα σπούδασε μουσική στο Πανεπιστήμιο του Denver.
Στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου υπηρέτησε στο υγειονομικό και επιπλέον συμμετείχε σε στρατιωτικές μπάντες. Μετά τον πόλεμο ο Perito συνέχισε τις μουσικές σπουδές του στο περίφημο μουσικό σχολείο Juilliard, απ΄όπου αποφοίτησε το 1949.
Ο Perito πέρασε όλη την δεκαετία του '50 στη Νέα Υόρκη γράφοντας τραγούδια, πολλά από τα οποία έγιναν μεγάλες επιτυχίες όπως το "Stay with Me" και το "We Are Love". Το 1963 ξεκινάει η συνεργασία του με τον Perry Como, μια συνεργασία που κράτησε 40 χρόνια με εμφανίσεις στην τηλεόραση, περιοδείες και δίσκους.
Το 2004 έγραψε την αυτοβιογραφία του με τίτλο "I Just Happened to Be There".
Τον Αύγουστο του 2005 ο Nick Perito πέθανε από πνευμονική ίνωση, αφήνοντας πίσω του μία κόρη και 2 γιους.
Από τον δίσκο "Bongo Land" και από την ορχήστρα του Nick Perito θα ακούσουμε την Μισιρλού σε συνεκτέλεση με το Quien Sera.

Καλή ακρόαση.




[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: