Translate

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

190. Skitzo: Miserlou

Οι Skitzo είναι ένα psychobilly/rockabilly/punk συγκρότημα που σχηματίστηκε το 1985 στο Λονδίνο από τους αδερφούς Phil Connor(φωνητικά) και Rod Connor(ντραμς), που πλαισιώθηκαν από τους Tony Bronham (μπάσο) και Anthony McVey (κιθάρα). Το γκρουπ στις αρχικές του εμφανίσεις είχε το όνομα "The Electros".
Ο Tony Bronham απομακρύνηθηκε λόγω... ανωτέρας βίας από την μπάντα (ήταν στην φυλακή για έξι μήνες) και όταν επανήλθε το συγκρότημα άλλαξε το όνομά του σε "Skitzo".
O Rod Connor μετά από ένα τροχαίο που τον εμπόδιζε να παίξει μουσική για μεγάλο διάστημα αντικαταστάθηκε στα ντραμς από τον Steve Tomlinson.
Με τις live εμφανίσεις τους έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς και σαν φυσικό επακόλουθο ήρθε η κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου "Skitzo Mania" to 1987 με την εταιρία Nervous.
Ο McVey και ο Tomlinson εγκατέλειψαν την μπάντα τον επόμενο χρόνο κι αντικαταστάθηκαν από τους Strut (ντραμς) και Pete Davis (κιθάρα). Ο ήχος του συγκροτήματος γίνεται τώρα πιο heavy. Ο Phil Connor για ιατρικούς λόγους αναγκάζεται να σταματήσει το τραγούδι (οι δυνατές κραυγές που έβγαζε τραγουδώντας ταλαιπώρησαν τις φωνητικές του χορδές)και το συγκρότημα διαλύθηκε το 1990.
Το 1993 ο Phil και ο Rod Connor επανίδρυσαν την μπάντα. Το 1996 κυκλοφόρησαν τον δίσκο τους "vertigo" από τον οποίο θα ακούσουμε την Μισιρλού.

Καλή ακρόαση.




[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: