Translate

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

237. Sirba Octet : Misirlou

"Sirba Octet" είναι μια ομάδα από ταλαντούχους και πολυβραβευμένους μουσικούς από τη Γαλλία. Μέλη αυτού του οκτέτου είναι ο Richard Schmoucler (βιολί),ο Christian Brière (βιολί),ο Laurent Boukobza(πιάνο),ο Philippe Berrod (κλαρίνο),ο Iurie Morar(σαντούρι),
ο Bernard Cazauran(μπάσο), ο David Gaillard (βιόλα) και η Laurence Allalah (βιολοντσέλο).
Σε κάποιες παραστάσεις του γκρουπ βιολοντσέλο παίζει η Claude Giron, η οποία μεταξύ 2000 και 2007 συμμετείχε στις περιοδείες του αμερικάνικου συγκροτήματος Pink Martini.
Όλα τα μέλη του οκτέτου έχουν κλασσικές μουσικές σπουδές, τρέφουν όμως ιδιαίτερη αγάπη στην yiddish και στην αμερικάνικη swing μουσική.
Το 2009 οι "Sirba Octet" περιόδευσαν σε Ευρώπη και Αμερική, μαζί με την ορχήστρα της γαλλικής πόλης Πο από την περιοχή των Πυρηναίων, (Orchestre de Pau Pays de Bearn), παρουσιάζοντας ένα μουσικό πρόγραμμα με τίτλο "Yiddish Rapsody". Στις συναυλίες αυτές μετείχε και η εξαίρετη τραγουδίστρια, χορεύτρια και κωμικός Isabelle Georges.
Από τις live ηχογραφήσεις αυτής της περιοδείας, προέκυψε ο ομώνυμος δίσκος "Υidish Rapsody", απ΄όπου θα ακούσουμε μία πανέμορφη ορχηστρική εκτέλεση της Μισιρλούς.

Καλή ακρόαση.



[Download]

2 σχόλια:

agrampelli είπε...

236,237...
Καλησπέρα!

A.F.Marx είπε...

...και συνεχίζει.
:)
Kαλό μήνα