Translate

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

233. Red Elvises : Surfing in Siberia (Misirlou)

Οι Red Elvises είναι ένα ρωσο-αμερικανικό συγκρότημα που σχηματίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του '90 στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια. Η μπάντα παίζει rock & roll,surf, rockabilly,reggae,lounge,αλλά και παραδοσιακή ρωσική μουσική.
Οι Red Elvises δημιουργήθηκαν από τους γεννημένους στη Ρωσία Igor Yuzov και Oleg Bernov. Οι δύο μουσικοί έπαιζαν ήδη μαζί στην folk-rock μπάντα Limpopo, ο Igor κιθάρα και ο Oleg μια μεγάλη μπάσο μπαλαλάικα. Τρίτο μέλος του γκρουπ ήταν ο επίσης ρώσικης καταγωγής κιθαρίστας Zhenya Kolykhanov, που αργότερα άλλαξε το επίθετό του σε "Rock".
Ντράμερ του συγκροτήματος αρχικά ήταν ο Andrey Baranov, ο οποίος όμως μετά από λίγους μήνες αντικαταστάθηκε από τον αμερικανό Avi Sills.
Το συγκρότημα μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει 11 studio albums, 1 live και μια συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Οι Red Elvises έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές (σειρές και show), αλλά και στον κινηματογράφο. Το soundtrack της ταινίας του 1998 "Six-String Samurai" του σκηνοθέτη Lance Mungia στηρίχτηκε πάνω στην μουσική των Red Elvises, αλλά και τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίζονται σε μικρούς ρόλους στην ταινία αυτή.
Από τον δίσκο τους "Surfing in Siberia" που κυκλοφόρησε το 1997, θα ακούσουμε το ομώνυμο κομμάτι, που όπως θα διαπιστώσετε δεν είναι άλλο από τη γνωστή μας Μισιρλού, που σερφάρει στη... Σιβηρία.
Καλή ακρόαση



[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: