Translate

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

230. Santo & Johnny : Miserlou

Οι"Santo and Johnny" ήταν ένα ιταλο-αμερικάνικο rock and roll ντουέτο, που το αποτελούσαν οι αδερφοί Santo και Johnny Farina. Γεννημένοι στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, τον Οκτώβρη του 1937 ο Santo, και τον Απρίλη του 1941 ο Johnny,ασχολήθηκαν με την μουσική και την εκμάθηση της ηλεκτρικής κιθάρας μετά από παρότρυνση του πατέρα τους. Στην εφηβεία του ο Santo ασχολήθηκε με την ακουστική κιθάρα,την οποία όμως έπαιζε σαν να ήταν ηλεκτρική. Τα δύο αγόρια σχημάτισαν ένα ντουέτο, το οποίο έγινε γρήγορα δημοφιλές σε σχολικό επίπεδο. Ηχογράφησαν μάλιστα σε κάποιο τοπικό στούντιο ένα demo τους.
Το 1958 μαζί με τον ντραμίστα θείο τους Mike Dee δημιούργησαν το τρίο "Mike Dee & The Mello Tones". Με δικά τους πάλι έξοδα ηχογράφησαν ένα instrumental κομμάτι με τίτλο "Deep Sleep". Τον Αύγουστο του 1959 το κομμάτι μετονομασμένο σε "Sleep Walk" έγινε επιτυχία σκαρφαλώνοντας στα αμερικάνικα charts, και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα instrumental. Αργότερα, ο Santo και ο Johnny έγραψαν στίχους για το "sleep walk", το οποίο ηχογραφήθηκε από διάφορους καλλιτέχνες, αλλά ποτέ από τους ίδιους.
Μετά από μακρόχρονη πορεία στη μουσική, σήμερα πια ο Santo έχει αποσυρθεί, ενώ ο Johnny κάνει κατά καιρούς περιοδείες και ηχογραφήσεις με την μπάντα του.
Ώρα όμως να ακούσουμε την Μισιρλού από τους Santo & Johnny.



Δύο bonus mp3 για σήμερα.
To πρώτο είναι η instrumental εκτέλεση του "sleep walk" από τους Santo και Johnny.




To δεύτερο bonus είναι το ίδιο κομμάτι με στίχους,από την φωνή της Betsy Brye.

Καλή ακρόαση.








[Download Misirlou]
[Download Sleep Walk/instrumental]
[Download sleep walk/ Betsy Brye]

Δεν υπάρχουν σχόλια: