Translate

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

142. Σταμάτης Κραουνάκης: Μισιρλού

Η Μισιρλού που ακούγεται στο σημερινό ποστ περιέχεται στον δίσκο του Σταμάτη Κραουνάκη "Για ένα έρωτα-live" που ηχογραφήθηκε "ζωντανά" τον Ιούλιο του 2007 στο θέατρο Παπάγου.
Αναλυτικότερα για τον δίσκο αυτό διαβάζουμε το δελτίο τύπο που προανήγγειλε την κυκλοφορία του.
Ο Σταμάτης Κραουνάκης στα πιο αγαπημένα του τραγούδια με ανοιχτή τη μηχανή για δυόμιση ώρες live «Για έναν έρωτα».
Ζωντανή (ολοζώντανη ηχογράφηση) χωρίς καμία επιπλέον ηχογράφηση στούντιο και χωρίς κανένα ηχογραφημένο χειροκρότημα, της συναυλίας που έδωσε μαζί με έξι εξαιρετικούς σολίστες τον Ιούλιο του 2007 στο Θέατρο Παπάγου.
«Είκοσι πέντε χρόνια πάνω κάτω με τους συνεργάτες αυτούς.Ηχογραφήσεις δίσκων τραγουδιστών, σινεμά θέατρο.
Με μόνιμο μουσικό συνεργάτη τον Γιώργο Ζαχαρίου διαμορφώσαμε έναν ήχo που φλετάριζε με τα σύγχρονα ρεύματα Ευρώπης και Αμερικής, με πάθος, τηρούντες την ελληνικότητα
αλλά βάζοντας την ν’ ακουστεί στα κλαμπ του κόσμου.
Η συνθήκη της παραγωγής των ενορχηστρώσεων και του τελικού ακούσματος ήταν πάντα κάτι που είχε να κάνει με το πόσο κοινή ευτυχία θέλαμε όλοι οι συμπαίζοντες να κερδίσουμε από την πρόταση που κατέβαζε ο Σταμάτης.
Έχοντας χαθεί για αρκετό διάστημα απ’ τα στούντιο που ήταν μια «ευκαιρία» μας, πεθυμήσαμε ένα παίξιμο,κι οργανώσαμε έξι βράδια σχεδόν κρυφά πέρσυ(2006) στην «Αθηναϊδα». Sold out όλα.
Αυτή η επιτυχία έφερε μια βραδιά στου Παπάγου, 3000 ακροατές, με 46 βαθμούς θερμοκρασία, ζωντανή μετάδοση από το Δεύτερο Πρόγραμμα, κι άλλη μία στην Θεσσαλονίκη στους «Λαζαριστές».
Αυτή η παράσταση δε μπορεί να γίνει πολλές φορές. Είναι μονόλογος. Εξομολόγηση. Απολύτως εξαντλητικό κυρίως γιατί περνάει όλη σου η ζωή.Η δικιά σου και των άλλων.
Έξι σπάνιοι σολίστες ζυμωμένοι σε μια πνοή, σχεδόν απαλλαγμένοι από την παρτιτούρα
Για τα σημεία που χωράει κι άλλο.Όσο περνάν τα χρόνια η αιτία γίνεται όλο και πιο σαφής,διαυγής και ξεκάθαρη. Για έναν έρωτα.»


Για ένα έρωτα, μιλάνε τα περισσότερα τραγούδια. Για ένα έρωτα μιλάνε και οι στίχοι της Μισιρλούς.

Καλή Ακρόαση ή όπως φωνάζει ο Σταμάτης Κραουνάκης στην έναρξη του κομματιού: δώσεεεε!




[Download]

2 σχόλια:

νατασσΆκι είπε...

Τη θυμάμαι τούτη τη συναυλία, εκείνο το καλοκαίρι :)
την άκουσα -μεγάλο μέρος της δλδ, στο ραδιόφωνο τότε

Ωραία κι αυτή η Μισιρλού, merci!
:)

A.F.Marx είπε...

Στην αρχή νόμισα ότι ήσουν μία από τους 3000 ακροατές που πήγαν στου Παπάγου με θερμοκρασία 46 (!!!) βαθμούς και θα σε ρωτούσα πώς είναι δυνατόν βραδάκι και να έχει 46 βαθμούς...
Κραουνάκειος υπερβολή πρέπει να είναι αυτό ή τυπογραφικό λάθος.