Translate

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

131. Manuel & The Music Οf The Mountains: Misirlou

O Geoff Love (1917-1991) υπήρξε διευθυντής μιας easy listening βρετανικής ορχήστρας. Ο ίδιος από μικρός έμαθε βιολί και στην συνέχεια τρομπόνι. Συμετείχε στην μπάντα του Jan Ralfini μέχρι την στράτευσή του κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μετά την λήξη του πολέμου έπαιξε μαζί με τον μεγάλο σαξοφονίστα Harry Gold. Το 1959 και το 1960 ηχογράφησε 2 άλμπουμ με την Shirley Bassey.
Ο Geoff Love γνώρισε διεθνή επιτυχία ηχογραφώντας δίσκους με το ψευδώνυμο "Manuel and the Music Of The Mountains". H δισκογραφική εταιρία και ο ίδιος κράτησαν για αρκετά χρόνια εφτασφράγιστο μυστικό την πραγματική ταυτότητα του "Manuel" για διαφημιστικούς λόγους.
Από τον δίσκο "Masquerade" του 1976 που κυκλοφόρησε ο "Manuel Αnd Τhe Μusic Οf Τhe Mountains" θα ακούσουμε την Μισιρλού στο σημερινό ποστ.




Τα bonus mp3 για σήμερα είναι 2 και έχουν και τα 2 ελληνικό χρώμα.
"kaymos" είναι ο τίτλος του πρώτου κομματιού και είναι ο "Καημός" του Μίκη Θεοδωράκη παιγμένος από την ορχήστρα του "Manuel"



To δεύτερο κομμάτι είναι του Μάνου Χατζιδάκι και έχει τίτλο "White Rose of Athens" ή όπως είναι γνωστό σε μας "Σαν σφυρίξεις τρεις φορές"

Καλή ακρόαση.





[Download Misirlou]
[Download Kaymos]
[Download "White Rose of Athens"]

Δεν υπάρχουν σχόλια: