Translate

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

137. Esquivel: Misirlou

O Juan Garcia Esquivel(1918-2002)ήταν ένας συνθέτης, πιανίστας, ενορχηστρωτής και αρχηγός ορχήστρας από το Μεξικό. Χαρακτηρίστηκε ως βασιλιάς της "Space Age Pop" μουσικής.Στα 22 του χρόνια είχε την δικιά του ορχήστρα με 22 μουσικούς και 5 τραγουδιστές. Έγραψε μουσική για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Η συμμετοχή του στο καθημερινό ραδιοφωνικό σόου του Μεξικανού κωμικού Panseco τον βοήθησε να αποκτήσει χρήσιμη εμπειρία και μεγάλες ευκολίες στην σύνθεση, καθώς έπρεπε καθημερινά να ικανοποιεί τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κωμικού που του ζητούσε για παράδειγμα να γράψει ένα κομμάτι που το άκουσμά του να θυμίζει "ένα Ρώσο που διασχίζει την Κίνα" και άλλα παρόμοια.
Το 1957 κυκλοφόρησε στην Αμερική ένα από τα άλμπουμ που ηχογράφησε ο Esquivel στο Μεξικό και τον επόμενο χρόνο η δισκογραφική εταιρία τον έφερε στα στούντιο της στο Χόλιγουντ για να ηχογραφήσει τον επόμενό του δίσκο "Other Worlds, Other Sounds". Ο χρόνος που είχε στην διάθεσή του το στούντιο για την ηχογράφηση του δίσκου ήταν 5 ώρες, αλλά ο Esquivel ολοκλήρωσε την δουλειά σε 90 λεπτά και χρησιμοποίησε τον υπόλοιπο χρόνο για να ηχογραφήσει ένα δεύτερο δίσκο με τίτλο ""Four Corners of the World"... Μιλάμε για ...διαστημικές ταχύτητες!
Στο σημερινό ποστ θα ακούσουμε την Μισιρλού από τον δίσκο "Strings Aflame" που ηχογράφησε ο Esquivel με την ορχήστρα του στο Χόλιγουντ το 1959.

Καλή ακρόαση.




[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: