Translate

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

133. Jerry Fielding and his orchestra: Misirlou

Ο Jerry Fielding (1922-1980) ήταν ένας αμερικανός συνθέτης που έγραψε μουσική για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Στο ραδιόφωνο δούλεψε ως διευθυντής ορχήστρας σε δημοφιλείς εκπομπές, όπως για παράδειγμα το κουίζ σόου "You Bet Your Life" του Groucho Marx.
Το Δεκέμβρη του 1953 κλήθηκε σε ακρόαση από την επιτροπή αντιαμερικανικών υποθέσεων του γερουσιαστή McCarthy λόγω της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις που έκαναν τα συνδικάτα των εργαζομένων στο Χόλιγουντ. Αρνούμενος να συνεργαστεί και να καταδώσει άλλους καλλιτέχνες, μπήκε στην μαύρη λίστα του Χόλιγουντ που τον κράτησε μακριά από ραδιόφωνο,τηλεόραση και σινεμά μέχρι το τέλος του 1961.
Το 1962 επέστρεψε δυναμικά στην τηλεόραση γράφοντας μουσική για πολλά επεισόδια γνωστών τηλεοπτικών σειρών, όπως το "Star Trek"," "Bewitched","The Bionic Woman" και άλλες. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με γνωστούς σκηνοθέτες όπως ο Otto Preminger, ο Clint Eastwood, ο Michael Winner, και ο Sam Peckinpah. Για την μουσική που έγραψε για την ταινία του τελευταίου "Αδέσποτα σκυλιά" ("Straw Dogs") ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 1972.
Στις δεκαετίες του 50 και του 60 ο Jerry Fielding κυκλοφόρησε σειρά δίσκων με την ορχήστρα του. Από τον δίσκο του "Near East Brass" του 1967 θα ακούσουμε την Μισιρλού στο σημερινό ποστ. Μια εκτέλεση εντελώς κινηματογραφική στα πρότυπα των υπερπαραγωγών του Χόλιγουντ.



[Download]

2 σχόλια:

νατασσΆκι είπε...

Εντελώς χολυγουντ, όντως! Και το μπονους απόψε, εξαιρετικό!
:)

A.F.Marx είπε...

Εξαιρετικό μεν, Δαλιανιδικό δε...
Ακούγοντάς το περίμενα να βγει από την γωνία ο Τσιβιλίκας χίπις ή ο Βουτσάς οργισμένο νιάτο...
:)