Translate

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

305.Horrie Dargie Quintent : Misirlou


Ο μουσικός και δεξιοτέχνης της φυσαρμόνικας Horrie Dargie γεννήθηκε το 1917 στην Γουαϊάλα της Νότιας Αυστραλίας.
Από μικρός ασχολήθηκε πρώτα με την διατονική και κατόπιν με την χρωματική φυσαρμόνικα,συμμετέχοντας σε διάφορα ερασιτεχνικά μουσικά σύνολα. Το 1937 κέρδισε σε ένα διαγωνισμό ταλέντων σε τοπικό ραδιόφωνο, ενώ την επόμενη χρονιά μετακόμισε στο Σίδνεϊ όπου σπούδασε κλαρινέτο και ενορχήστρωση. Εκεί ξεκίνησε και την δικιά του σχολή φυσαρμόνικας. Την ίδια εποχή σχημάτισε τους "Rockin' Reeds", μια μπάντα με φυσαρμόνικες, κιθάρα και μπάσο.
O Horrie Dargie υπηρέτησε στον αυστραλιανό στρατό, στη Νέα Γουϊνέα και στις δυνάμεις κατοχής στην Ιαπωνία.
Επιστρέφοντας το 1947 στη Μελβούρνη ίδρυσε το " Horrie Dargie Quintet". Το κουϊντέτο αυτό έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στην Αυστραλία, και το 1952 ο Dargie και οι συνεργάτες του αναχώρησαν για την Αγγλία.
Στην Αγγλία το κουϊντέτο εμφανίστηκε στο Empire ενυτπωσιάζοντας με τον χαρακτηριστικό του ήχο, το χιούμορ και το ιδιαίτερο στύλ του. Στην διάρκεια των εμφανίσεών τους στο Λονδίνο ο Dargie προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα και κατάρευσε επί σκηνής. Η ασθένεια τον έπληξε στο διάφραγμα και στα πόδια, αφήνοντάς τον σχεδόν παράλυτο. Οι γιατροί ήταν βέβαιοι ότι ο Dargie δεν θα μπορούσε να παίξει ξανά κάποιο πνευστό όργανο, αφού τον πρώτο καιρό δυσκολευόταν ακόμα και να καταπιεί.
Με επιμονή, υπομονή και τις προσπάθειες του ίδιου και των γιατρών, ο Dargie τελικά ανάρρωσε και το κουιντέτο επανήλθε στην δράση το 1958.
Επιστρέφοντας στην Αυστραλία ο Dargie ασχολήθηκε με ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές. O Dargie ήταν ο πρώτος παρουσιαστής στην Αυστραλία του τηλεπαιχνιδιού "The Price Is Right". Επίσης ήταν υπεύθυνος για την δημοφιλή  εκπομπή ποπ μουσικής, "The Go!! Show".
Ο Dargie έκανε επίσης την μουσική επένδυση σε γνωστά τηλεοπτικά σήριαλ (Skippy το καγκουρώ) και ταινίες (Κροκοδειλάκιας) της Αυστραλίας.
Ο Horrie Dargie πέθανε τον Αύγουστο του 1999 σε ηλικία 82 χρονών.
Από τον δίσκο "Around the World With the Dargies" θα ακούσουμε την Μισιρλού.
Καλή ακρόαση.



[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: