Translate

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

297. Bobby Fuller Four: Misirlou


O Bobby (Gaston) Fuller ήταν ένας Αμερικανός ροκ τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός που γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1942 στο Μπέιταουν του Τέξας. Μεγάλωσε στο Ελ Πάσο έχοντας ως ίνδαλμα τον επίσης Τεξανό τραγουδιστή Buddy Holly.

Στις αρχές της δεκαετίας του '60, ο Fuller άρχισε να εμφανίζεται επαγγελματικά σε κλαμπ και μπαρ του Ελ Πάσο με το συγκρότημά του, το οποίο όμως δεν είχε σταθερή σύνθεση. Ταυτόχρονα ηχογράφησε κάποια τραγούδια σε ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρίες του Τέξας. To 1964 μετακόμισε στο Λος Άντζελες μαζί με την μπάντα του "The Bobby Fuller Four" και υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρία Mustang.

Μεγαλύτερη επιτυχία του συγκροτήματος ήταν το τραγούδι του "I Fought the Law", που έφτασε μέχρι το νούμερο 9 του "Billboard Hot 100", τον Μάρτιο του 1966. Λίγους μήνες μετά,στις 18 Ιουλίου του 1966, ο Bobby Fuller βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο παρκαρισμένο αυτοκίνητό του, κοντά στο σπίτι του στο Λος Άντζελες.

Ο θάνατός του αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της ροκ. Όπως έγραψε στο "Βήμα" ο Θοδωρής Μανίκας στο άρθρο του "Ποιος σκότωσε τον Μπόμπι Φούλερ" πρόκειται για μια ανεξιχνίαστη υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται μουσικοί, μάνατζερ, πεταλούδες της νύχτας και μαφιόζοι.

Μετά τον θάνατο του Bobby Fuller κυκλοφόρησαν αρκετοί δίσκοι με κομμάτια ηχογραφημένα από live εμφανίσεις του. Από μια τέτοια live ηχογράφηση θα ακούσουμε την Misirlou.



Bonus για σήμερα το τραγούδι "I fought the Law".

Καλή ακρόαση.



[Download Misirlou]

[Download I Fought the Law]

Δεν υπάρχουν σχόλια: