Translate

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

236. The Sound Explotion: Misirlou the greek

Οι "Sound Explotion" δημιουργήθηκαν τον Μάη του '91 στην Αθήνα και εξελίχτηκαν σε μία από τις σημαντικότερες garage /60s revival μπάντες παγκοσμίως.
Ιδρυτικά μέλη του γκρουπ ήταν ο Γιάννης Αλεξόπουλος (τραγούδι, κιθάρες, αρμόνικα), ο Στέλιος Δρίσσης (farfisa,μαράκες, φωνητικά), o Σταύρος Δακτυλάς (ντραμς, ταμπουρίνο) και ο Δημήτρης Δημόπουλος (μπάσο, φωνητικά).
Οι "Sound Explotion" έκαναν live εμφανίσεις με μεγάλα συγκροτήματα του '90,όπως οι Fuzztones, οι Dead Moon, και οι Overcoat. Oι συναυλίες τους ήταν όπως υποδηλώνει και το όνομα του γκρουπ εκρηκτικές, απίστευτες σε ένταση και ρυθμό, που παρέσερναν τους θεατές τους σ’ έναν ατελείωτο χορό.
Κυκλοφόρησαν διάφορα 45-άρια κι ένα LP τα οποία απέσπασαν καλές κριτικές, λατρεύτηκαν από τους φαν τους και παίχτηκαν στα ραδιόφωνα σ' ολόκληρο τον κόσμο.
Ξαφνικά, το 1997 οι "Sound Explotion" σταμάτησαν να κάνουν live και να ηχογραφούν, και μετά από 7 χρόνια σιωπής, το 2004, η μπάντα δραστηριοποιήθηκε και πάλι.
Την θέση του Στέλιου Δρίσση, που ζει πια μόνιμα στο Βέλγιο, πήρε στα πλήκτρα ο Στέλιος Ασκοξυλάκης, και το συγκρότημα εμφανίστηκε στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space, τον Φεβρουάριο του 2005.
Από ένα 45-άρι που κυκλοφόρησε το 1995 θα ακούσουμε σήμερα το instrumental "Misirlou the greek".


Στην άλλη όψη του δίσκου αυτού βρίσκεται το τραγούδι "Another Lie". Αυτό είναι και το bonus mp3 για σήμερα.

Καλή ακρόαση.



[Download: Misirlou the greek]
[Download : Another lie]

2 σχόλια:

νατασσΆκι είπε...

Κι αυτή ξεχωριστή
:)

(μα... πόσες είναι πια;!!!!)

A.F.Marx είπε...

Έχουμε ακόμα μερικά...
:)
Nα πούμε κι εδώ "καλό μήνα", μη και παρεξηγηθούν οι Μισιρλούδες.