Translate

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

234. Georgia Drake : Misirlou

"Heartbeat" ήταν ο τίτλος μιας από τις βραχύβιες δισκογραφικές απόπειρες που έκανε στα μέσα της δεκαετίας του '50 αμερικανός μουσικός και συνθέτης Seymour Schwartz.
Με μότο «Music with "Heart" and a "Beat"» η "Heartbeat" κυκλοφόρησε μερικά 45-άρια κυρίως με jazz κομμάτια, προσπαθώντας να στερεωθεί στην αναπτυσσόμενη αγορά των jukebox.
Γύρω στο 1960 η Georgia Drake ηχογράφησε στην εταιρία αυτή ένα 45-άρι που στη μία όψη είχε το "Hava Nagila" και στην άλλη όψη την Misirlou με ελληνικούς στίχους. Η Georgia Drake στο στούντιο συνοδεύεται από μουσικούς της CBS. O δίσκος αυτός, όπως και το μεγαλύτερο μέρος από το υλικό της "Hearbeat" επανακυκλοφόρησε αργότερα από την κόρη του Seymour Schwartz, κάτω από τη νέα επωνυμία της "Sunny" δισκογραφικής.
Η λεπτομέρεια που σκοτώνει είναι ότι στην ετικέτα του δίσκου, συνθέτης της Μισιρλούς αναφέρεται ο Ρουμπάνης ως.... "Roy Banis".
Χαριτωμένο...

Καλή ακρόαση.



[Download]

2 σχόλια:

Rodia είπε...

Παιχνιδιαρα η Γιωργιτσα! :)

Rodia είπε...

Ηρθε η καρδια μου στον τοπο της... Προσπαθουσα αρκετη ωρα να μπω (απο το κεντρικο σου μπλογκ, κοιταξε το) και τελικα το πετυχα πληκτρολογωντας το συνδεσμο.