Translate

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

227.The Jokers : Misirlou

Οι Jokers ήταν ένα δημοφιλές συγκρότημα του '60 από το Βέλγιο. Η είσοδός τους στα μουσικά πράγματα έγινε το 1963 με το κομμάτι "Cecilia Rock", που ήταν μια ροκ διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού "Ik zag Cecilia komen".
Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Jos Clauwers (κιθάρα),ο Ronny Sigo (κιθάρα,ο Jos Raes (μπάσο) και ο Dany Pepermans (ντραμς).
Οι Jokers κατέκτησαν εύκολα την Φλάνδρα κι έκαναν μεγάλη επιτυχία σε Γερμανία και Ισπανία, όπου μάλιστα ηχογράφησαν στερεοφωνικά ένα δίσκο, πράγμα αρκετά σπάνιο για την εποχή εκείνη. Aκόμα και στην Ιαπωνία έφτασε η χάρη τους, όπου κυκλοφόρησαν ένα Χριστουγεννιάτικο άλμπουμ. Τα single που κυκλοφόρησαν είχαν σχεδόν όλα την ίδια πετυχημένη συνταγή:ένα δημοφιλές instrumental ροκ κομμάτι στην πρώτη πλευρά και ένα slow τραγούδι στην δεύτερη όψη.
Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Ronny Sigo λέει σχετικά: «είμασταν πολύ νέοι όταν μας βρήκε η επιτυχία. Εγώ ήμουν μόλις 15 χρονών. Ήταν πολύ δύσκολο να διαχειριστούμε την επιτυχία σε μια τόσο μικρή ηλικία. Με καλύτερη διαχείρηση και προβολή η επιτυχία των Jokers θα ήταν μεγαλύτερη».
Οι Jokers διαλύθηκαν το 1969, πρόλαβαν όμως στα λίγα αυτά χρόνια της πορείας τους να πουλήσουν πάνω από 850.000 αντίτυπα των άλμπουμ τους παγκοσμίως.
Aπό το LP τους "THE JOKERS PLAY ALL TIME HITS" που κυκλοφόρησε το 1966 θα ακούσουμε την Μισιρλού.




Bonus mp3 για σήμερα, η πρώτη επιτυχία των Jokers, το τραγούδι "Cecilia Rock".

Καλή ακρόαση





[Download Misirlou]
[Download Cecilia Rock]

Δεν υπάρχουν σχόλια: