Translate

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

235. The Keytones : Miserlou

"The Keytones" είναι ένα βρετανικό rockabilly συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1983 από τους Jim Knowler(κιθάρα,φωνητικά), Cliff Marshall(ντραμς) και Jarrod Coombes (μπάσο, φωνητικά). Ο Jim και Jarrod είχαν συνυπάρξει μουσικά, περίπου για ένα χρόνο, σε ένα άλλο σχήμα που ονομαζόταν "The Rocking Trio". Το τρίτο μέλος ήταν ο Andy Knowler, ξάδερφος του Jim, και το trio έκανε εμφανίσεις σε τοπικές pub παίζοντας νεανικά κομμάτια του Elvis,αλλά και τραγούδια του Gene Vincent και του Eddie Cochran.
Την εποχή εκείνη ο Cliff Marshall ήταν απλά ένας φίλος των παιδιών, που διέθετε το πιο cool ντύσιμο και τα πιο cool δισκάκια. Όταν ο Jim και ο Jarrod ξεκίνησαν τους Keytones, o Cliff δέχτηκε να γίνει προσωρινά ο ντραμίστας του συγκροτήματος, μέχρι να βρεθεί κάτι πιο μόνιμο. Όπως είναι γνωστό όμως τίποτε δεν είναι μονιμότερο του προσωρινού και ο Cliff παρέμεινε στο συγκρότημα για πάνω από δύο χρόνια.
Στο διάστημα αυτό οι Keytones εμφανίστηκαν στην Γαλλία, στη Γερμανία και στην Ολλανδία, αλλά έκαναν και την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά.
Όταν αποχώρησε ο Cliff Marshall από την μπάντα, για κάποια χρόνια στα ντραμς των Keytones κάθησε ο Peter Bowers και μετά από αυτόν ο Shaun O'Keeffe.
Εννέα χρόνια μετά την δημιουργία του το συγκρότημα διαλύθηκε και τα μέλη του χάραξαν για πολλά χρόνια την δικιά τους πορεία σε σχήματα και δουλειές που τους έδωσαν γνώση και εμπειρίες.
Το 2008 όμως,ο Jarrod, ο Jim και ο Shaun, οι Keytones δηλαδή, έσμιξαν και πάλι για να παίξουν μαζί τα αγαπημένα τους rockabilly κομμάτια.
Από τον δίσκο τους "Whooper Snooper" θα ακούσουμε την Misirlou των Keytones.

Καλή ακρόαση.



[Download]

2 σχόλια:

agrampelli είπε...

Κάθε φορά λέω στον εαυτό μου:"Δεν υπάρχουν άλλες μισιρλούδες..."
:))
Και κάθε φορά με ξαφνιάζεις...
Φιλιά!

A.F.Marx είπε...

@ Αγράμπελη:
Θυμάσαι που ο Γ.Α.Π προεκλογικά έλεγε σε όλους τους τόνους "λεφτά υπάρχουν";
Ε, κι εγώ λέω: "Μισιρλούδες υπάρχουν".
Μόνο που εγώ το εννοώ.
:)
Ευχαριστώ που παρακολουθείς το blog. Νομίζω θα σε "ξαφνιάσω" αρκετές φορές ακόμα.