Translate

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

276. Misery Loves Company : Misirlou

Μουσικοί από Ελλάδα, ΗΠΑ, Ινδία και Γερμανία αποτελούν την μπάντα "Misery Loves Company". Oι Geoff Goodman (μαντοτσέλο, κιθάρα), Chris Hirson (σαξόφωνο) Σύλβια Καπερνάρου (φωνή), Σάκης Στρατόπουλος (μπουζούκι),Alex Haas (μπάσο), Shankar Lal (ινδική τάμπλα), Tobias Ott (τάμπλα,γκατάμ) συμμετέχουν στην εκλεκτή αυτή παρέα.
Η ιδέα της δημιουργίας αυτής της πολυεθνικής κομπανίας ξεκίνησε στο Μόναχο, στο ελληνικό κλαμπ "Λύρα". Ο Σάκης Στρατόπουλος έπαιζε στη "Λύρα" όταν ο Geoff Goodman μπήκε για πρώτη φορά στο κλαμπ σχεδόν μια δεκαετία πριν. Ο έλληνας μουσικός θυμάται την στιγμή της συνάντησής τους: "Μόλι είχαμε τελειώσει ένα ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι και ο τύπος αυτός με πλησίασε και με ρωτούσε τι ήταν ο ρυθμός αυτός. Έμεινα έκπληκτος από το γεγονός ότι κάποιος ενδιαφερόταν.Ήταν ένα πραγματικά πολύπλοκο κομμάτι σε ρυθμούς 5/8, 6/8, 7/8, 9/8 και11/8 και χρειάστηκα αρκετή ώρα για να του εξηγήσω"

Με το πέρασμα των χρόνων ο Σάκης και ο Geoff έγιναν φίλοι και μουσικοί "συμπατριώτες". Ο Σάκης δίδασκε στον Geoff ελληνικές συνθέσεις και αυτός δίδασκε στον έλληνα μουσικό στοιχεία από την δική του μουσική. Οι 2 φίλοι έπαιξαν μαζί σε διάφορα μουσικά συγκροτήματα,ένα από τα οποία είναι το "Misery Loves Company". Το 1998 κυκλοφόρησαν ένα δίσκο με τίτλο "Athens meets New York" και υπότιτλο "magia ke mizeria".
H πρώτη λέξη του... greeklish τίτλου είναι διφορούμενη. Μαγκιά ή μαγεία; 'Ο,τι κι αν σημαίνει πάντως, εμείς θα απολαύσουμε την μάγκισα αλλά και μαγευτική Misirlou τους.



Δωράκι mp3 για σήμερα το κομμάτι "Kamamotou". Πρόκειται για το σμυρνέικο "Καμωματού"(Αμάν Γιάλα) του Γιάννη Δραγάτση (Ογδοντάκη).

Καλή ακρόαση



[Download Misirlou]

[Download Kamamotou]

Δεν υπάρχουν σχόλια: