Translate

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

240.Kataklezm : Miserlou

To "Albert L. Schultz Jewish Community Center" είναι ένα πολιτιστικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό σταυροδρόμι, όπου συναντιούνται οι Εβραίοι της πόλης του Palo Alto της Καλιφόρνια με τους συμπολίτες τους που ανήκουν σε άλλες θρησκείες και προέρχονται από άλλες κουλτούρες.
Το κέντρο, μεταξύ άλλων, διαθέτει μια νεανική klezmer ορχήστρα που ονομάζεται "Kataklezm". Το όνομα της ορχήστρας αποτελεί εύστοχο λογοπαίγνιο, που συνδυάζει τον βιβλικό κατακλυσμό(cataclysm) του Νώε με τα κατακλυσμιαία κύματα χαράς και κεφιού που προσφέρει στους ακροατές της μια καλοδουλεμένη klezmer μπάντα.
Το 1999 η ορχήστρα αυτή κυκλοφόρησε ένα cd με 15 instrumental κομμάτια επιλεγμένα από την παραδοσιακή klezmer μουσική. Από τον δίσκο αυτό θα ακούσουμε την Miserlou σήμερα.
Καλή ακρόαση.


[Download]

2 σχόλια:

Χρηστος είπε...

Γιωργο γεια σου. Χαθηκαμε....Αντε να βρουμε παλι τη σειρα μας. Με την ευκαιρια: Η τελευταια Μισιρλου που αναρτησες με αριθμο 240, οταν την κατεβασεις, αναφερεται σαν 140. Ελαχιστο το κακο(με μπερδεψε λιγο)αμα θελεις κανεις την απαραιτητη διορθωση. Υποθετω πως ακομα εισαι σε διακοπες. Σε περιμενουμε.

A.F.Marx είπε...

Γειά σου Χρήστο.
Εγώ επέστρεψα από τις διακοπές.
Περιμένω να επιστρέψει και η διάθεσή μου για blogging και θα "μισιρλιαστούμε" και πάλι.
:)