Translate

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

265. Irv Cottler and his Hollywood's Leading Percussionists: Miserlou

.


Ο Irv Cottler (1918-1989) υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους αμερικανούς ντράμερ την χρυσή εποχή των μεγάλων χορευτικών ορχηστρών. O Irv Cottler γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε την καριέρα του με την μπάντα του Red Norvo το 1930. Μέχρι το 1940 που εγκαταστάθηκε στο Λος Άντζελες δούλεψε με τις ορχήστρες του Larry Clinton, του Jimmy Dorsey, και του Les Brown. Στην Πόλη των Αγγέλων εργάστηκε σαν ντράμερ στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και στον κινηματογράφο, αλλά και σε πολλές εμπορικές διαφημίσεις. Η λίστα με τις ταινίες και τα τηλεοπτικά σόου, στην μουσική επένδυση των οποίων συμμετείχε, περιλαμβάνει ονόματα όπως "Mary Poppins", "The Jungle Book", "The Smothers Brothers Comedy Hour", "The Milton Berle Show", και "The Dinah Shore Show".
Ήταν ο αναντικατάστατος ντραμίστας στις ηχογραφήσεις του Frank Sinatra στην Capitol στις δεκαετίες του '50 και του '60. Μετείχε στην μεγάλη περιοδεία του Sinatra το 1962 και συνέχισε να προσφέρει τις μουσικές του υπηρεσίες στον Sinatra μέσα από διάφορα μουσικά σύνολα μέχρι τον θάνατό του το 1989.
Ο Irv Cottler ηχογράφησε το 1961 τον μοναδικό προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Around the World In Percussion". Από τον δίσκο αυτό, που για πολλούς είναι υπόδειγμα της exotica μουσικής, θα ακούσουμε την Μισιρλού.


Από τον ίδιο δίσκο και πάντα σε εξωτικό κλίμα τα bonus mp3 για σήμερα.
Το πρώτο έχει τίτλο "Caravan" και το 2ο "Oriental".
Kαλή ακρόαση.



[download Misirlou]
[Download Caravan]
[Download Oriental]

2 σχόλια:

Rodia είπε...

..και νόμιζα πως η εκτελεση του CARAVAN απο την ορχηστρα του Duke Ellington ηταν αξεπεραστη...
Ωραιος ο τυπάς, αν και η παρεα του με το Φρανκι με ξενερωνει ολίγον τι ;)

Rodia είπε...

Αμα θες, στελνω το εμπιθρίον, αν και εχει αρκετα κριτς κριτς!