Translate

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

262. Krupnik : Misirlou

Krupnik είναι το όνομα μιας παραδοσιακής σούπας λαχανικών, ιδιαίτερα διαδομένης και δημοφιλούς στην Πολωνία.
"Krupnik" είναι και το όνομα της παλαιότερης klezmer μπάντας του Βελγίου.
Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 1988 και διευθύνεται από τον Andre Reinitz(πιάνο και ακκορντεόν). Το κουαρτέτο στην τωρινή του σύνθεση συμπληρώνουν η Joëlle Strauss (βιολί), ο Jean-Pierre Debacker (κλαρινέτο) και ο Vilmos Csikos (κοντραμπάσο).
Πάνω από 2 δεκαετίες τώρα, οι "Krupnik" μετέχουν στα περισσότερα γλέντια, γάμους, bar-mitzvah και εορταστικές εκδηλώσεις της εβραϊκής κοινότητας στο Βέλγιο. Και όπως και η παραδοσιακή σούπα, το όνομα της οποίας φέρει η μπάντα, τα συστατικά του ρεπερτορίου της είναι ποικίλα και πλούσια, και η μπάντα τα χειρίζεται με ζωντανό και αυθεντικό τρόπο.
Οι Krupnik έχουν εμφανιστεί σε πολλές πόλεις στο Βέλγιο και την Ευρώπη, αλλά και στο φεστιβάλ klezmer του Zefat στο Ισραήλ, το οποίο ιδρύθηκε το 1988 από τον Andre Reinitz και η δημοφιλία του είναι σταθερά ανοδική.
Ώρα όμως να ακούσουμε την απολαυστική Μισιρλού των Krupnik.
Kαλή ακρόαση.

Πολλά ευχαριστώ στην δεσποσύνη των Βρυξελών Μαρίνα (aka Krotkaya),που διπλωματικότατα μεσολάβησε έτσι ώστε να φτάσει στο mail μου η Misirlou αυτή.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Andre Reinitz που τόσο ευγενικά ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Εύχομαι στους Krupnik να συνεχίσουν με το ίδιο κέφι να "σερβίρουν" για πολλά χρόνια ακόμη τις εύγεστες μελωδίες της klezmer μουσικής που τόσο αγαπάμε.



[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: