Translate

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

139. Jim Mesi Band: Misirlou

Ο κιθαρίστας Jim Mesi υπήρξε ιδρυτικό μέλος της "Brown Sugar", μιας από τις πιο πετυχημένες ροκ/μπλουζ μπάντες της μουσικής σκηνής του Πόρτλαντ στη δεκαετία του '70.
Η "Brown Sugar" ήταν η αφετηρία για τις καριέρες του Jim Mesi, του τραγουδιστή, αρπίστα και μαέστρου Paul DeLay και του κιθαρίστα, τραγουδιστή και μετέπειτα ντράμερ Lloyd Jones.
Μετά την διάλυση της μπάντας αυτής στη δεκαετία του '80, ο Mesi συνέχισε την μουσική του συνεργασία με τον Paul Delay με ένα καινούργιο σχήμα που το ονόμασαν "Paul DeLay Band". Η μπάντα αυτή έπαιξε στην έναρξη ενός σόου για μπλουζ κιθάρες αφιερωμένο στον B.B King. Προς το τέλος της εμφάνισής τους, ο B.B.King σηκώθηκε μέσα από το ακροατήριο χαμογελαστός με τα 2 του χέρια σε στάση προσευχής και υποκλίθηκε στον κιθαρίστα που εκείνη την στιγμή έπαιζε το σόλο του. Το στιγμιότυπο αυτό σημάδεψε ανεξίτηλα την καριέρα του Jim Mesi που τον συνόδευε πια η φήμη ότι αυτός είναι ο κιθαρίστας τον οποίο "ευλόγησε" ο B.B.King.
Όταν το 1988 οι επαγγελματικοί δρόμοι του Paul Delay και του Jim Mesi χώρισαν, ο Mesi δημιούργησε την δικιά του μπάντα. Από τον δίσκο "Shut Up and Play" που ηχογράφησε η μπάντα αυτή θα ακούσουμε την Μισιρλού στο σημερινό ποστ.
Καλή ακρόαση.




[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: