Translate

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

128. Rachid Taha: Jungle Fiction

To "Jungle Fiction" είναι μία "drum and bass" διασκευή της Μισιρλούς από τον Γαλλο-αλγερινό ρόκερ Rachid Taha. O Rachid Taha γεννήθηκε στο Οράν της Αλγερίας το 1958 και το 1968 ο πατέρας του που ήδη είχε μεταναστεύσει στην Γαλλία τον πήρε μαζί του.
Το 1981 ο Rachid μαζί με τους Mohammed και Moktar Amini, τον Djamel Dif και τον Eric Vaquer θα συγκροτήσει την μπάντα "Carte De Séjour"("άδεια παραμονής"). Το γκρουπ διαλύθηκε το 1989 και ο Rachid Taha ξεκίνησε σόλο καριέρα.
Πολιτικά ενεργός και στρατευμένος κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων ο Rachid, αποτυπώνει τις πεποιθήσεις του και στη μουσική του,στην οποία συνδυάζει διάφορα στυλ όπως rai, techno, rock και punk, τραγουδώντας κυρίως στα αραβικά.
Όλα αυτά τα χρόνια,τόσο με την μπάντα του όσο και μόνος έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους και έχει εμφανιστεί στη σκηνή με μεγάλους καλλιτέχνες όπως ο Robert Plant,η Patti Smith και ο Brian Eno.
Η Μισιρλού ή πιο σωστά το "Jungle Fiction" που θα ακούσουμε σήμερα περιέχεται στο άλμπουμ "Olé,Olé " που κυκλοφόρησε το 1995.

Καλή ακρόαση




[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: