Translate

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

132.Marty Paich Piano Quartet: Misirlou

O αμερικανός Marty Paich υπήρξε πιανίστας,συνθέτης, ενορχηστρωτής,διευθυντής ορχήστρας και μουσικός παραγωγός για πάνω από μισό αιώνα. Στα χρόνια αυτά συνεργάστηκε με πολύ μεγάλα ονόματα του τραγουδιού όπως ο Frank Sinatra, η Barbra Streisand,η Sarah Vaughan,ο Stan Kenton, η Ella Fitzgerald,o Mel Tormé,o Ray Charles, η Aretha Franklin, η Linda Ronstadt,ο Stan Getz, ο Sammy Davis Jr, ο Michael Jackson, o Art Pepper κ.α.
Παρά την μεγάλη του συνεισφορά το όνομά του δεν έγινε ιδιαίτερα γνωστό έξω από τους επαγγελματικούς του κύκλους, μια και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την προσωπική του προβολή και ποτέ δεν είχε κάποιο ατζέντη για να ασχοληθεί με την προώθηση της καριέρας του. Όταν το επέτρεψαν τα οικονομικά του, την διαχείριση των οποίων είχε η πρώτη του γυναίκα, εγκατέλειψε το Los Angeles και εγκαταστάθηκε σε ένα ράντζο στην Βόρεια Santa Barbara. Eκεί υλοποίησε δύο όνειρα που είχε από παιδί: ασχολήθηκε με την εκτροφή αλόγων ιππασίας και ίδρυσε ένα ιδιωτικό μουσείο με θέμα την άγρια αμερικάνικη δύση(τουφέκια,πιστόλια, σπιρούνια,σέλες κλπ).
Στο κουαρτέτο πιάνων ο Marty Paich συνεργάστηκε με τρεις άλλους πιανίστες της τζαζ, τον Pete Jolly, τον Jimmie Rowles και τον John Williams. Από το δίσκο τους "Lush, Latin & Cool" που κυκλοφόρησε το 1960 θα ακούσουμε την Μισιρλού στο σημερινό ποστ.
8 χέρια, 4 πιάνα και όλα αυτά για τα 2 μόνο αυτιά σας...
Καλή ακρόαση.




[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: