Translate

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

254. The Amsterdam Klezmer Band : Musurlum

Η "Amsterdam Klezmer Band" είναι μια ομάδα από ταλαντούχους μουσικούς από την Ολλανδία που ασχολούνται με την klezmer και την βαλκανική μουσική.
Από το 1996 που ξεκίνησε η "AKB" γοητεύει τους ακροατές της παγκοσμίως με την φρέσκια, αναζωογονητική ματιά με την οποία προσεγγίζει την παραδοσιακή μουσική, σμίγοντας με τέχνη τους ήχους της Ανατολής και της Δύσης. Μέλη του συγκροτήματος είναι ο Jasper de Beer (διπλό μπάσο, μπάντζο),o Job Chajes(άλτο σαξόφωνο, raps), o Alec Kopyt(φωνητικά, κρουστά),ο Gijs Levelt(τρομπέτα),ο Joop van der Linden(τρομπόνι, κρουστά), ο Janfie van Strien (κλαρίνο), και ο Theo van Tol(ακορντεόν).
Το συγκρότημα έχει κάνει εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ, περιοδείες σε Σλοβενία, Ελβετία, Ιταλία και Τουρκία κι έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα αρκετά άλμπουμ. Από τον δίσκο "De Amsterdam Klezmer Band" που κυκλοφόρησε το 1999 θα ακούσουμε μια Μισιρλού, με gypsy ήχο.
Εντύπωση προκαλεί ο τίτλος "Musurlum", που προφανώς είναι απόδοση του τίτλου "Μουσουρλού'μ" που είχε χρησιμοποιήσει ο Μιχάλης Πατρινός όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι σε δίσκο το 1931 στις ΗΠΑ.

Καλή ακρόαση.




[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: