Translate

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

182. Κατερίνα Κόρου: Μισιρλού

Η Κατερίνα Κόρου γεννήθηκε στην Αθήνα, από την Ασημίνα Κόρου και τον Γιώργο Κόρο, τον γνωστό λαϊκό και παραδοσιακό βιολιστή, γιο του Νίκου Κόρου, ιεροψάλτη και δασκάλου Βυζαντινής μουσικής.

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα έκανε σπουδές ξένης γλώσσας και σπουδές στο πιάνο. Την ίδια εποχή ασχολείται με την σύνθεση, μπαίνει δημιουργικά στο χώρο του τραγουδιού και γίνεται γνωστή κάνοντας επιτυχίες.

Οι δισκογραφικές δουλειές της Κατερίνας Κόρου είναι αρκετές, με σταθμούς στην καλλιτεχνική της πορεία τον 1ο της δίσκο με τη Ρεμπέτικη Κομπανία, το "Αμαρτωλό φιλάκι", τα "Καρέλια" του Χρήστου Νικολόπουλου και της Τασούλας θωμαϊδου και τελευταία το "Ράγισα τους δρόμους".

Πολλοί τραγουδιστές έχουν πει τραγούδια της Κατερίνας Κόρου, μερικοί από αυτούς είναι: Π.Τερζής, Λ. Πανταζής, Τ. Βοσκόπουλος, Τζ. Βάνου, Χ. Λαμπράκη, Μ. Χριστοδουλόπουλος, Αντύπας, Γ. Γερολυμάτος, Γλυκερία, Αθηναϊκή Κομπανία κ.α
Το 1994 η Κατερίνα Κόρου συγκέντρωσε στο δίσκο της "Τα Εξωτικά" τραγούδια που στον τίτλο τους έχουν διάφορα εξωτικά ονόματα γυναικών , όπως Λακμέ, Ζιγκουάλα, Γκιουλμπαχάρ, Τζεμιλέ, Σεχραζάτ. Η ενορχήστρωση και ο προγραμματισμός των κουμπιούτερ είναι του Κώστα Γανωσέλη. Από τον δίσκο αυτό θα ακούσουμε την Μισιρλού στο ποστ αυτό.

Kαλή ακρόαση




[Download]

Θυμίζω ότι στο ποστ #39 θα βρείτε την υπέροχη Μισιρλού του Γιώργου Κόρου, πατέρα της Κατερίνας.

2 σχόλια:

νατασσΆκι είπε...

να και Μισρλού "οικογενειακή υπόθεση"
:)

Πολύ καλή είναι!

Rodia είπε...

Κατά μάνα, κατά κύρη, που λένε..!
Μπραβο της! και μπραβο που τη βρηκες :))