Translate

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

147. The Ventures: Misirlou

Οι Ventures είναι ένα από τα κορυφαία instrumental rock συγκροτήματα παγκοσμίως.
Η μπάντα ιδρύθηκε το 1958 στην Tacoma της πολιτείας της Washington από τον Don Wilson και τον Bob Bogle (που ήταν ξυλουργοί στο επάγγελμα) και έγινε ευρύτερα γνωστή το 1960, με την εξαιρετική instrumental επιτυχία "Walk, Don't Run", το δε ομώνυμο άλμπουμ κυριολεκτικά ξεπούλησε στα δισκοπωλεία στις αρχές της δεκαετίας του '60.
Άλλα αρχικά μέλη του συγκροτήματος ήταν ο Nokie Edwards στo μπάσο και ο Skip Moore στα ντραμς.
To περίφημο "Walk Don't Run", ο Bogle το πρωτοάκουσε σε ένα LP του θρυλικού κιθαρίστα Chet Atkins.Ο δίσκος έκανε θραύση σε όλες τις ΗΠΑ και το συγκρότημα άρχισε να βγάζει το ένα instrumental άλμπουμ μετά το άλλο, παίζοντας τα πάντα από δημοφιλή τραγούδια της εποχής, surfing, twist, country και ότι να’ ναι.
Στις καλές τους ηχογραφούσαν πέντε ή έξι άλμπουμ το χρόνο. Το 1963 το συγκρότημα είδε να ανεβαίνουν πέντε άλμπουμ τους στο Billboard Hot 100.

Το 1962, ο Howie Johnson άφησε την μπάντα, λόγω των τραυματισμών που έπαθε από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και αντικαταστάθηκε από τον Mel Taylor.
Το 2008 οι Ventures τιμήθηκαν με την εισαγωγή τους στο φημισμένο Rock n Roll Hall of Fame.
Στις 14 Ιουνίου 2009 ο Bob Bogle άφησε την τελευταία του πνοή σε Νοσοκομείο του Vancouver της Washington των ΗΠΑ, σε ηλικία 75 ετών, ύστερα από μάχη με ανίατη ασθένεια.
(Οι πληροφορίες αντλήθηκαν από σχετικό ποστ που βρήκα στο πολύ καλό blog "Θύμησέ μου" του ghostGreaser)
Οι Ventures με τον ήχο και το στυλ τους είχαν μεγάλη επίδραση παγκοσμίως και απετέλεσαν πηγή έμπνευσης για την ίδρυση πολλών συγκροτημάτων στις ΗΠΑ αλλά και σε κάθε χώρα που εμφανίστηκαν, κερδίζοντας έτσι επάξια το προσωνύμιο "The Band that Launched a Thousand Bands".
Ώρα όμως να ακούσουμε την Μισιρλού τους.

Καλή Ακρόαση




[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: