Translate

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

122. Γλυκερία : Μισιρλού

Η Γλυκερία ξεκίνησε την διαδρομή της στο τραγούδι το 1974 στις μπουάτ της Πλάκας ερμηνεύοντας τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Λοϊζου κ.ά.
Στη δισκογραφία εμφανίζεται 4 χρόνια αργότερα με τον δίσκο του Απόστολου Καλδάρα "Μη κάνεις όνειρα", όπου μοιράζεται παλιά και νεότερα τραγούδια του συνθέτη με τον Γιώργο Γερολυμάτο. Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος με συνθέσεις του συζύγου της Στέλιου Φωτιάδη και τίτλο "Στα μάτια κοίτα με" κυκλοφόρησε το 1980 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία.
Ακολουθούν συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, συναυλίες στην Ελλάδα και σ' όλο τον κόσμο, δίσκοι με ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα αλλά και στο Ισραήλ όπου είναι μάλλον η δημοφιλέστερη ξένη τραγουδίστρια.
Περισσότερα για την 35χρονη καριέρα της Γλυκερίας μπορείτε να διαβάσετε στην ιστοσελίδα του "Music Corner" εδώ και σε αγγλική μετάφραση στη wikipedia εδώ.
Καιρός όμως να ακούσουμε την Μισιρλού από την φωνή της Γλυκερίας.
Καλή ακρόαση.



[Download]

3 σχόλια:

νατασσΆκι είπε...

Αυτή πρέπει να είναι από τις πρώτες φορές στη ζωή μου που άκουσα τη Μισιρλού ζωντανά -με τη Γλυκερία, σε κάποιο φεστιβάλ. Μ' αρέσει με τη φωνή της, νομίζω της πάει :))

A.F.Marx είπε...

Ω, ναι...Της πάνε πολύ αυτά τα τραγούδια.

(Φεστιβάλ; Ποιο Φεστιβάλ; Δεν πιστεύω να ήταν Φεστιβάλ-θου κύριε!-ΚΝΕ-Οδηγητή; )
:)

νατασσΆκι είπε...

Δεν είμαι σίγουρη, αλλά είναι πιθανό
:p