Translate

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Marakaibo: Η Μισιρλού με αυτοσχέδια κρουστά

Σ' αυτό το ποστ, θα δούμε και θ' ακούσουμε την Μισιρλού, παιγμένη από τους Marakaibo με αυτοσχέδια κρουστά, σε 3 διαφορετικές ... ενορχηστρώσεις.
Οι Marakaibo είναι μία ομάδα κρουστών, η οποία δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το χειμώνα του 2010. Αποτελείται από πέντε άτομα, τον Νίκο Βαρελά, τον Στέφανο Εφρεμίδη, τον Δημήτρη Ζαχαράκη, την Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου και τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο.  Είναι όλοι φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ειδικεύονται στα κρουστά, ελληνικά παραδοσιακά, κλασικά, βραζιλιάνικα και drum set.






Έχουν εμφανιστεί σε εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έχουν παίξει σε διάφορους χώρους της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Κορυφαία στιγμή, ήταν η συμμετοχή τους σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό αυτοσχέδιων κρουστών οργάνων, στο Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, το 2011.
Η ενασχόλησή τους με τα παιδιά, ξεκίνησε στα πλάισια πρακτικής άσκησης σε σχολεία, για το ενδοπανεπιστημιακό μάθημα ‘"Πρακτική διδακτική των κρουστών’" , και συνέχισε και εκτός αυτών των πλαισίων, με προγράμματα για παιδιά με αυτοσχέδια ή μη κρουστά όργανα, το 2010, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Βέροιας και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.




Ήδη βρίσκονται σε στούντιο ηχογράφησης και ετοιμάζουν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά. Οργανώνουν εμφανίσεις με live video performance, σε συνεργασία με την animator Marix Ani, σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιήσουν το project: ‘‘Marakaibo-κρουστά με παιδιά’’ σε διάφορους χώρους της Θεσσαλονίκης αλλά και της Βόρειας Ελλάδας.





2 σχόλια:

Ελένη Λιντζαροπούλου είπε...

Καταπληκτικές εκδοχές ενός αγαπημένου μουσικού κομματιού... αλλά και θαυμάσιο ιστολόγιο.

Θα μου επιτρέψεις ελπίζω (όταν ολοκληρώσω την βόλτα μου εδώ) να γράψω στο blog μου για την δουλειά σου...

Την καλησπέρα μου

A.F.Marx είπε...

Χαίρομαι που σ' αρέσει και το τραγούδι και το μπλογκ Ελένη.
Και θα είναι χαρά μου να γράψεις στο δικό σου μπλογκ για την Μαγική Ξωτική Ομορφιά.