Translate

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

107. Κατερίνα Σκορδαλάκη: Μυσιρλού

Η Κατερίνα Σκορδαλάκη στο επαγγελματικό της ξεκίνημα το 1978, όντας μόλις λίγων μηνών τραγουδίστρια, είχε την τύχη να συναντηθεί με τον Νίκο Ξυλούρη και να πάρει μέρος στο δίσκο του "Τα Ξυλουρέικα". Από τότε και μέχρι σήμερα εξακολουθεί τον δικό της δρόμο στη μουσική, υπηρετώντας με αφοσίωση το παραδοσιακό, λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι. Κατασταλαγμένη,με άποψη και πλήρη γνώση για το πόσο δύσκολος και μοναχικός είναι αυτός ο δρόμος, η Κατερίνα Σκορδαλάκη δηλώνει σε μια παλιότερη συνέντευξή της στο Ριζοσπάστη:
«Μόνοι παλεύουμε και το γνωρίζουμε. Οι υπουργοί Πολιτισμού υποστηρίζουν Μέγαρα Μουσικής, που καμιά φορά ασχολούνται με το λαϊκό τραγούδι για τα μάτια του κόσμου. Άλλες φορές οι δισκογραφικές επιχειρήσεις το κάνουν μόδα και το στεγνώνουν από την ουσία του»

Από τον δίσκο της "Ρεμπέτικα στο Καφέ Αμάν"(1998) θα ακούσουμε την "Μυσιρλού". Δεν ξέρω αν το "ύψιλον" στον τίτλο του τραγουδιού στο οπισθόφυλλο του CD είναι τυπογραφικό λάθος ή άποψη, σίγουρα όμως δεν αποτελεί εμπόδιο στο να απολαύσουμε την ερμηνεία της Κατερίνας Σκορδαλάκη.




Bonus mp3 για σήμερα από τον ίδιο δίσκο, το σμυρνέϊκο "Ντερβισάκι".

Καλή ακρόαση.



[Download Μυσιρλού]
[Download Ντερβισάκιι]

Δεν υπάρχουν σχόλια: