Translate

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

310. Euphorica : Miserlou


Οι Euphorica είναι μια μπάντα που παίζει μεσαιωνική και παραδοσιακή ευρωπαϊκή λαϊκή μουσική, μ' ένα σύγχρονο τρόπο. Η μεσαιωνική μουσική στο πρόγραμμά τους προέρχεται από διάφορα μέρη της Ευρώπης. Στο ρεπερτόριό τους εξέχουσα θέση έχουν σεφαραδίτικα τραγούδια από την Ισπανία, λάτιν τραγούδια από την Γερμανία και την Τσεχία, χορευτικά τραγούδια από την Γαλλία , μελωδίες από την Ιταλία και σκοποί από την Οξιτανία, το κομμάτι εκείνο της Ευρώπης δηλαδή (νότια Γαλλία κ.α) όπου μιλούνται οι οξιτανικές διάλεκτοι.
Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2007 από την συνεργασία του Phaedro, ενός Γερμανού τραγουδιστή που παίζει shawm (αναγεννησιακό ζουρνά) και γκάιντα, με τρεις κυρίες από την Τσεχία, την Eva Zidkova (φωνή και κρουστά), την Iva Sarecova (φωνή, σαντούρι) και την Lucie Rut Bittnerova (φωνή). Στην πορεία των χρόνων η σύνθεση του συγκροτήματος άλλαξε μερικώς, αλλά οι Euphorica εξακολουθούν την πορεία τους στο μουσικό δρόμο που διάλεξαν.
Πριν την δημιουργία των Euphorica, τα μέλη του συγκροτήματος συμμετείχαν σε διάφορα σχήματα μεσαιωνικής μουσικής (Psalteria , Potentia Animi , In validus) και πήραν μέρος σε σημαντικές μουσικές παραγωγές όπως στο "Cantus Buranus Show" του γερμανικού συγκροτήματος Corvus Corax, βασισμένο στα Carmina Burana του Carl Orff.
Το 2008 οι Euphorica κυκλοφόρησαν ένα CD με τίτλο "Genesis", απ΄όπου θα ακούσουμε την Miserlou με ελληνικούς στίχους.
Αφήστε ασχολίαστα τα ελληνικά του Phaedro και...καλή ακρόαση.





[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: