Translate

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

286.David Krakauer :A Simcha Gone Mad Medley (Misserlou,Mayim,Harmonica,Wedding Dance)


O Αμερικανός συνθέτης και κλαρινίστας David Krakauer αποφοίτησε το 1974 από το "High School of Art and Music" της Νέας Υόρκης και είναι γνωστός για τις klezmer συνθέσεις του. Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την klezmer μουσική στο τέλος της δεκαετίας του 1980 συμμετέχοντας στο συγκρότημα "The Klezmatics". Ακόμα, έχει συνεργαστεί με το πείφημο κουαρτρέτο εγχόρδων "Kronos" του David Harrington.

Κυρίως εμφανίζεται με τη δικιά του μπάντα "Klezmer Madness!" στην οποία συνδυάζει την παραδοσιακή klezmer με πιο σύγχρονα είδη μουσικής. Στη μπάντα αυτή συμμετέχουν οι Michael Sarin (ντραμς), Sheryl Bailey (κιθάρα), Nick Parrot (μπάσο) και Will Holshouser (ακκορντεόν).

Η δισκογραφία του περιλαμβάνει 7 δίσκους, και από τον δίσκο "A new hot one" του 2000 θα ακούσουμε το "A Simcha Gone Mad Medley". Πρόκειται για ένα δεκάλεπτο medley, ένα μουσικό σύμφυρμα δηλαδή που αποτελείται από 4 γνωστά klezmer κομμάτια (Misserlou, Mayim, Harmonica, Wedding Dance) ενωμένα σε μία σύνθεση. Στα 4 πρώτα λεπτά και στο 1 τελευταίο λεπτό αυτού του medley θα συναντήσουμε την Misserlou.

Καλή ακρόαση



[Download]

Δεν υπάρχουν σχόλια: