Translate

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

247. Earl Washington : Miserlou

Ο πιανίστας της τζαζ Earl Washington, ο επονομαζόμενος και "The Ghost" γεννήθηκε στο Σικάγο τον Απρίλιο του 1921 και πέθανε τον Ιούνιο του 1975.
Αρχικά ασχολήθηκε με το άθλημα του μποξ, και στα 14 του χρόνια κέρδισε στο Σικάγο το έπαθλο "χρυσό γάντι". Περίπου στην ίδια ηλικία άρχισε ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου για τζαζ, παρά την επιμονή της μητέρας του να ασχοληθεί με την κλασσική μουσική.
Μετά το γυμνάσιο ακολούθησε ανώτερες σπουδές μουσικής στο Σικάγο και στην Βοστόνη, αποκτώντας πτυχία μπάτσελορ και μάστερ στις Τέχνες.
Μετά την θητεία του στο στρατό, συμμετέχει στην ορχήστρα του Red Saunders με την οποία εμφανίζεται από το 1947 μέχρι το 1950 στο διάσημο Club DeLisa.
Στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορα στούντιο ως πιανίστας σε δισκογραφικές εταιρίες στο Σικάγο, στο Ντιτρόιτ και στη Νέα Υόρκη. Έγραψε μουσική για καλλιτέχνες της Motown και ηχογράφησε δίσκους με ορχήστρες όπως του Quincy Jones και άλλων.
Στα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Earl Washington εργάστηκε ως δάσκαλος μουσικής παραδίδοντας ιδιωτικά μαθήματα τζαζ πιάνου, αλλά και ως καθηγητής στο μάθημα "Ιστορία της Τζαζ" στο Πανεπιστήμιο της Ινδιάνα.
Πεθαίνοντας άφησε πίσω του 6 γιούς, τους οποίους απέκτησε με την επί 20 χρόνια σύζυγό του Dorothy Jean.
Ώρα όμως να ακούσουμε την Miserlou από τον Earl Washigton.



Μπόνους mp3 για σήμερα το "Wolf Call". Θα σας λύσει την απορία από που αντλούσε έμπνευση ο Μίμης Πλέσσας , για τις μουσικές που έγραφε για τις Δαλιανίδειες ταινίες.
Φσσσσστ Μπόινγκ!
Καλή ακρόαση.



[Download Miserlou]
[Download Wolf Call]

4 σχόλια:

pentanostimi είπε...

μπράβο,κιπ γουόκινγ
μοιάζει σαν να κάνεις ραδιοφωνική εκπομπή μονο που δεν ξερω με ποια φωνη να σε ταυτίσω?/

pentanostimi είπε...

μπράβο,κιπ γουόκινγ
μοιάζει σαν να κάνεις ραδιοφωνική εκπομπή μονο που δεν ξερω με ποια φωνη να σε ταυτίσω?/

A.F.Marx είπε...

Καλώς την δεκανόστιμη!
Με ποια φωνή, ε;
Θα σε βοηθήσω...
Η φωνή της συνείδησής σου...
:p

Rodia είπε...

Τι συνδυασμος... Μποξ και πιανο!!! Μονο στο Αμερικα γινονται αυτα τα απιθανα :))