Translate

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

242.Banjo Dan and the Mid-nite Plowboys : Miserlou

Η bluegrass είναι ένα είδος αμερικανικής μουσικής, που έχει τις ρίζες του στην Σκοτσέζικη,Αγγλική, Ιρλανδική και Ουαλέζικη παραδοσιακή μουσική, που έφεραν στην Αμερική μετανάστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η blugrass μουσική ονομάστηκε έτσι, από το όνομα της μπάντας «Blue Grass Boys» που ίδρυσε το 1939 ο Bill Monroe, και ο οποίος θεωρείται πατέρας αυτού του μουσικού ιδιώματος.
Στην blugrass μουσική κάθε όργανο της ορχήστρας παίζει με τη σειρά του τη μελωδία, ενώ τα υπόλοιπα υποχωρούν σε συνοδευτικό ρόλο. Τα όργανα της bluegrass ορχήστρας είναι συνήθως ακουστικά έγχορδα (βιολί, μαντολίνο, μπάντζο, ακουστική κιθάρα, κοντραμπάσο), με ή χωρίς φωνητικά.
Οι "Banjo Dan and the Mid-nite Plowboys" είναι ένα συγκρότημα που από το 1970 ασχολείται με την blugrass,στην πιο δυναμική αλλά και πρωτότυπη μορφή της. Μέλη της μπάντας είναι ο Alan Davis (κιθάρα), ο Jon Henry Drake (μπάσο),ο David Gusakov (βιολί),ο Dan Lindner (μπάντζο και κιθάρα),και ο Willy Lindner (μαντολίνο και κιθάρα).
Από τον δίσκο "Some Rust...Runs Good" του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 2000, θα ακούσουμε την πρώτη blugrass Miserlou.
Καλή ακρόαση



[Download]

5 σχόλια:

Rodia είπε...

Χέι χέι! οτι θα ακουγα και Μισιρλου με μπαντζο.. ούτε στα τρελα μου ονειρα λεμε!!! Σουπερ :))))

Rodia είπε...

Μονο που κοβεται λιγο αποτομα στο τελος...

A.F.Marx είπε...

Το ξέρω ότι κόβεται απότομα.
Αλλά έτσι μου το έστειλε ένας τούρκος, φίλος του blog και των Μισιρλούδων.
Ψάχνω να το βρω ολόκληρο.
Πού θα μου πάει;

Rodia είπε...

Με γεια το καινουργιο αβαταρ! Σουπερ!
:)))

A.F.Marx είπε...

Βρέθηκε ολόκληρο το κομμάτι και αντικατάσταθηκε. Έτσιέχουμε ολοκληρωμένη πια την blugrass Miserlou... Χιπ χιπ ουρέι