Translate

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

199. Korla Pandit : Miserlou

Ο Korla Pandit (16 Σεπτέμβρη 1921- 2 Οκτώβρη 1988), ο πιανίστας με τα εξωτικά τουρμπάνια, ήταν γνήσιος αμερικανός μια και γεννήθηκε ως John Roland Redd στο Σεντ Λούις του Μισσούρι. Υπήρξε μουσικός, συνθέτης, πιανίστας, οργανοπαίκτης και πρωτοπόρος στη τηλεόραση. Εγινε γνωστός ως "The Godfather of Exotica" και άρχισε την καριέρα του με το όνομα Juan Rolando.
Το 1944 παντρεύτηκε την καλλιτέχνιδα του Ντίσνεϋ Beryl June DeBeeson, άλλαξε το όνομα του σε Korla Pandit, και έφτιαξε μια ρομαντική ιστορία για τον εαυτό του, ότι τάχα είχε γεννηθεί στο Ν. Δελχί, στην Ινδία, παιδί ενός βραχμάνου ιερέα και μιας γαλλίδας σοπράνο της Οπερας, που έφτασε από την Ινδία στην Αμερική μέσω Αγγλίας. Εσκιζε από φαντασία ο μικρός! Οσο και από ταλέντο -εννοείται. Αυτό θα πει "καλλιτέχνης από κούνια"!


Το μικρό αυτό σημείωμα για τον Korla Pandit "απαλλοτριώθηκε" από το "mixer" της φίλης "Ροδιάς". Ένας εξωτικός καλλιτέχνης λοιπόν για την "μαγική, ξωτική, ομορφιά" στο σημερινό μας ποστ. Η αποθέωση της exotica μουσικής.

Καλή ακρόαση.




[Download]

1 σχόλιο:

Rodia είπε...

Αχ, ο αγαπημενος μου!!!
Ευχαριστω Μαρξ για την αναφορα:))
..η αληθεια ειναι οτι κερδιζει πολυ αμα τον βλεπεις κιολας να παιζει ταυτοχρονα σε πιανο και πληκτρα και να σε κοιταζει καταματα..