Translate

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Η Μισιρλού στη μεγάλη οθόνη

O Dick Dale, για τον οποίο μιλήσαμε στο ποστ #79, είναι ο άνθρωπος στον οποίο η Μισιρλού μας οφείλει την... κινηματογραφική της καριέρα.Το ντεπουτάρισμα της Μισιρλούς στην μεγάλη οθόνη έγινε το 1963 στη δραματική ταινία "A Swingin Affair". Χάρη στο youtube μπορούμε να δούμε από την ταινία αυτή τον Dick Dale με το συγκρότημά του "The Del-Tones" να παίζουν την Μισιρλού, και την χυμώδη πλατινέ ξανθιά να ξεβιδώνεται στο ρυθμό του τουίστ.


Την εκτέλεση του Dick Dale με τους Del-Tones χρησιμοποίησε και ο Quentin Tarantino στην έναρξη της σπονδυλωτής ταινίας του "Pulp Fiction" το 1994. Η Μισιρλού ακούγεται στους τίτλους έναρξης που ακολουθούν την πρώτη σκηνή της ταινίας, όπου ο Tim Roth(Pumpkin) και η Amanda Plummer(Honey Bunny) βγάζουν τα όπλα τους και εκστομίσουν τα πρώτα fucking από τους διαλόγους της ταινίας(Η λέξη fuck και τα παράγωγά της ακούγεται συνολικά 257 φορές στην ταινία...Κάποιος είχε την υπομονή και τις μέτρησε)



H ίδια εκτέλεση της Μισιρλούς από τον Dick Dale και τους "Τhe Del-Tones" ακούγεται και στην εναρκτήρια σκηνή της γαλλικής ταινίας Taxi,που γυρίστηκε το 1998 σε σενάριο του Luc Besson και σκηνοθεσία του Gérard Pirès. Η Μισιρλού συνοδεύει πολύ ταιριαστά την ξέφρενη πορεία που ακολουθεί το κίτρινο σκουτεράκι.



Aπό το δίσκο με το soundtrack της ταινίας "Pulp Fiction", ας ακούσουμε το πρώτο track , που περιλαμβάνει τον διάλογο "Pumpkin and Honey Bunny" και την "Misirlou":



[Download]

2 σχόλια:

νατασσΆκι είπε...

Την πρώτη ταινία δεν την ήξερα -και μάλλον λίγοι θα την ξέρουν, υποθέτω. Μου άρεσε το τουίστ, όμως :))

Το "Pulp Fiction" πάλι, το ήξερα -έχω δει την έναρξη και νομίζω είναι η πιο γνωστή κιν/φική Μισιρλού
(257! Σε συνδυασμό με το πιστολίδι που πέφτει, εξηγεί γιατί δεν κατάφερα να τη δω ολόκληρη...)
:p

Την τρίτη του Luc Besson θα τη δω στην πρώτη ευκαιρία -είναι άλλωστε από τους συγγραφεις/σεναριογράφους που μ' αρέσουν

Ωραίο συμπλήρωμα!
:)

A.F.Marx είπε...

Εμείς εδώ κάνουμε ρεπορτάζ κυρία μου!
Δεν μας αποκάλεσε(προσεχώς) το "ΤΙΜΕ" τυχαία Misirloupedia...
:p